EMOM Hang Power Clean, KBS + Goblet Squats

Dagens pass innehöll dels lite OLY och dels en lite förvånande sprint och företogs i härligt tempererad sensommarsol. Gänget bestod av Chrille, Daniel, Emma, Hence, Jenny, Mia, Petra, Rickard och provapåaren Martin.

Teknik/Styrka
Hang Power Clean
EMOM 5 min: 5x @ 60-65% 1RM
2 min rest
EMOM 5 min: 3x @ 75-80%
2 min rest
EMOM 5 min: 1x @ 90-95% 1RM

Metcon
AMRAP 4 min:
20 x KBS
10 x Goblet Squat

$Out
Flutter Kicks
Farmer Carry

De gånger vi kör EMOM på OLY så känns det som om vi alltid hamnar lite för lätt. Jag är osäker på vad det beror på men troligen är det för att vi kör 1 RM så sällan så att värdet inte stämmer med verkligheten. Eller så är det för att upplägget känns lättare då det innehåller så mycket vila. Oavsett vilket så är det riktigt kul att se den utveckling som flera har gjort. Om styrkedelen kändes lätt så förvånade dagens Metcon de flesta med hur jobbig den var. Det var fyra minuter som bet så att det skakade i benen både här och där. Om någon gav upp? Inte då, alla körde ända in i kaklet.

/J