EMOM Push Press, Mountain Climbers

Vädret visade sig från sin bästa sida och vi var inte sena att utnyttja det genom att köra dagens pass ute. Atleter denna gång var Chrille, Ida, Jenny, Mia, Petra och Wilma.

Teknik/Styrka
EMOM Push Press
Min 1 – 5: 5 reps
2 min vila
Min 6 – 10: 3 reps
2 min vila
Min 11 – 15: 1 rep

Metcon
RX, skalat efter egen förmåga.
100 mountain climbers, cap 3 min.

$Out
OH Carry
Teapots
Push-ups

Ett axelintensivt pass som tog lite längre tid än planerat. Det har en förmåga att göra det när det är mycket utrustning som skall bäras ut. Men också ett pass som flera klarade bättre än vad de trodde. Det fanns lite mer att ge på flera håll på styrkedelen samtidigt som jag självklart tycker att det är bättre att köra med perfekt teknik än att ”fula” upp en vikt. Men jag tror att det hade gått att öka lite utan att ge avkall på tekniken. Bara att notera i träningsdagboken och justera nästa gång. Bra prioriterat. Metcon trodde flera att det var ett skämt men alla klarade maxtiden med råge! Det finns potential att hämta mer ur. Härligt jobbat!

/J